SASVIM OTVORENO

Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala, je govorio o Novaku Đokoviću i razlozima zbog kojih njega određeni dio navijača ne voli i navijaju protiv njega na velikim turnirima.

Toni Nadal, koji sada trenira Felixa Auger-Aliassimea, je istakao da je činjenica da Đokovića publika nikada neće voljeti kao Rogera Federera ili Rafaela Nadala.

"Problem je što se Novak pojavio u vrijeme kada je već bilo uspostavljeno rivalstvo između Federera i Nadala i ljudi su voljeli gledati njihove duele. Đoković je bio novi klinac koji je na neki način kvario zabavu. Također, njegovo ponašanje na terenu zna da bude problematično i to su razlozi zbog čega nikada neće biti voljen kao Roger ili Rafa", rekao je Toni Nadal.

Njemu je također zasmetala konstatacija Novaka Đokovića na ovogodišnjem Australian Openu da se "samo u njegove povrede sumnja, a drugi kada se povrijede su žrtve".

"Ne treba neka posebna pamet pa da se zaključi da se to 'drugi' odnosi na Rafaela, jer je on bio jedini povrijeđeni igrač među kandidatima za titulu na Australian Openu", rekao je Toni.

Ipak, on je istakao da cijeni sva Novakova dostignuća.

"Đoković je veliki šampion. Uvijek smo imali dobar odnos", zaključio je Toni Nadal.