NAKON NOVIH KRITIKA

Novak Đoković je na Australian Open stigao s povredom zadnje lože, no uprkos tome rutinski prolazi sve prepreke i stigao je do četvrtfinala.

Pojedini stručnjaci, poput legendarnog tenisera Todda Woodbridgea, su otišli toliko daleko da javno sumnjaju u to da je Đoković povrijeđen, te da neko sa takvom povredom "ne može letjeti terenom".

"Svi oni koji sumnjaju, neka sumnjaju i dalje. Samo se u moje povrede sumnja, a kada se neki drugi igrači povrijede, oni su žrtve, a ja sam onaj koji se pretvara. Znate već i sami o kome se radi. Nemam osjećaj da ja moram nekome nešto da dokazujem", rekao je Đoković i dodao:

"Imam snimke od prije dvije godine, MRI, ultrazvuk... Da li ću to objaviti na mrežama ili možda u dokumentarcu, ne znam. Možda hoću, a možda neću. Ne zanima me šta ljudi pričaju i misle, ali samo znam da se nastavlja taj narativ oko mene, koji je drugačiji od drugih igrača. Navikao sam na to i to mi daje dodatnu snagu. Tako da - hvala im na tome", poručio je Đoković koji će sutra u četvrtfinalu sastati sa Andrejem Rubljovom.