UZALUD SE ŽALIO

Jedan od najboljih tenisera u historiji Rafael Nadal je poznat po neumornom trčanju i razornim forhendima, ali i po ritualu prije svakog servisa.

Njegov karakteristični ritual prije servisa uključuje popravljanje gaća, a potom diranja nosa i namještanja kose iza uha.

Taj ritual je ne tako davno trajao i skoro po minutu, no ATP je prije nekoliko godina uveo mjerenje vremena, te teniseri moraju servirati unutar 25 sekundi od trenutka kada uzmu loptice.

Nadal se, nekako, uspio na to privići, te je ubrzao svoj karakteristični ritual i stoga mu je svaki servis postao utrka s vremenom.

A danas mu je srbijanska sutkinja Marijana Veljović "stala na žulj".

Nadal se tokom prvog seta meča protiv Mackenzija McDonalda u pauzi između gemova žalio Veljović.
Nadal joj je govorio kako mu "krade vrijeme", te da pušta odbrojavanje dok on još nije i krenuo ka liniji da servira nakon što se obriše peškirom.

"Zbog tebe svaki put sam u žurbi, svaki put kada pogledam ka satu, na njemu već stoji 4 ili 5 sekundi. Svaki put. Ali, nema veze", rekao joj je Nadal.

Veljović mu je pokušala objasniti zašto se to dešava, ali Nadala to previše nije interesovalo.

Nadal je ispao rezultatom 3:0 u setovima, a glavni razlog bila je povreda sredinom meča, tačnije u drugom setu, nakon koje se nije mogao oporaviti ni vratiti u ovaj meč.