VJERUJE U SEBE

Španski teniser Rafael Nadal kaže da se uoči početka Grand Slama u Australiji osjeća ranjivim, ali da vjeruje kako uz nekoliko uzastopnih pobjeda može doći do željene forme.

Kako je rekao, u posljednje vrijeme gubi češće nego inače i to ga je izbacilo iz forme, a s tim u vezi vjeruje da može uhvatiti pravi zalet i doći do željenog nivoa igranja.

"Još uvijek se osjećam ranjivim, gubim češće nego što sam navikao, ali to je dio ovog posla. Moram prihvatiti situaciju, dovoljno sam skroman da to uradim i vrijedno treniram svaki dan. Moram uhvatiti zalet, vratiti samopouzdanje pobjedama, ali ostaje istina da gubim češće nego što sam navikao", rekao je Nadal pa nastavio:

"Već sam tri sedmice ovdje, svaki dan treniram s najboljim igračima. To će mi sigurno puno pomoći, a da li će tako biti i u ponedjeljak na početku Australian Opena, ostaje da vidimo."

Nakon toga, rekao je da mu samo nedostaje da upiše nekoliko pobjeda u nizu.

"Samo mi nedostaje nekoliko pobjeda uzastopnih i sve će biti kako treba. Ali, čak i da izgubim na početku Australian Opena, neće biti smak svijeta. Bilo bi mi teško, ali bih poraz prihvatio bez pogovora. Vjerujem da mogu dobro odigrati ovaj turnir, ali nikada se ne zna šta se može desiti", kaže Nadal.

Protivnik Nadala u 1. kolu Australian Opena će biti Britanac Jack Draper.