OLAKŠANJE ZA TENISERA

Srbijanskog tenisera Novaka Đokovića obradovala je vijest da je Australija ukinula trogodišnju zabranu ulaska u zemlju i tako mu omogućila da učestvuje na prvom Grand Slam turniru sezone.

Đoković je ove godine ostao uskraćen za nastup na Australian Openu. Zbog toga što nije bio vakcinisan protiv koronavirusa, Đoković je deportovan iz Australije i izrečena mu je trogodišnja zabrana ulaska u državu.

Međutim, jučer je ozvaničeno da je zabrana ukinuta i srbijanskom teniseru je dozvoljen nastup na prvom Grand Slam turniru naredne sezone. Ta vijest ga je obradovala i prvi put se danas oglasio o svemu.

Iako su šanse za to bile male, bilo je i onih koji su očekivali da bi Đoković mogao bojkotovati Australian Open zbog diplomatskog skandala u koji je bio upleten na početku sezone. Više nema dileme da li će nastupiti.

Nakon današnje pobjede nad Andrejom Rubljovim na završnom Mastersu u Torinu Đoković je potvrdio da ide u Melbourne naredne godine.

"Bio sam veoma sretan kada sam primio tu vijest. To je olakšanje poslije svega što smo ja i meni bliski ljudi proživjeli ove godine u Australiji i poslije toga. Da li je to utjecalo na moju igru danas? Volio bih da vherujem da jeste, zašto da ne? Ipak, mislim da nije previše, jer znam kako treba da se spremam za meč", istakao je Đoković nakon pobjede u Torinu, prenosi Sportklub.

Nakon toga srbijanski teniser je poručio da siguno ide u Australiju te da sada zna kako organizovati pripreme.

"Sada kada je sve jasno, znam kako da organizujem pripreme, pa je skinut pritisak sa mene i mog tima. Australian Open je moj najuspješniji Slam, tamo sam stvorio neke najljepše uspomene i naravno da želim da se vratim tamo kako bih igrao tenis", zaključio je Đoković.

Đoković je, podsjetimo, nakon dva kola s maksimalna četiri seta u svoju korist izborio polufinale završnog Mastersa, a rivala će saznati kada se završi takmičenje u drugoj grupi.