ZBUNIO SVE

Srbijanski teniser Novak Đoković u dva seta savladao je velikog prijatelja Vaseka Pospišila i plasirao se u polufinale turnira u Tel Avivu, a rezultat je glasio 2:0 u setovima (7:6, 6:3). Ipak, najviše pažnje privukla je nesvakidašnja greška koju je najbolji teniser svijeta napravio u finišu meča.

Đoković je napravio break za 5:3, a onda krenuo da sjedne. Nije mu bilo čudno čak ni kada Pospišil to nije uradio, ali ni kada dječaci i djevojčice koji skupljaju loptice nisu prebacili loptice sa jedne na drugu stranu, pa ih je i upozorio.

Ipak, nedugo zatim, shvatio je da je pogriješio i da nema promjene strana, te se čak malo i postidio. Publika na tribinama pozdravila ga je aplauzima, a i sam Novak nije mogao da se ne nasmije.

"Novak je zaboravio da nije promjena strana (smijeh). E Nole, Nole… Još kaže klincima dajte loptu tamo, na ovu stranu. E i ovo smo vidjeli. Dobro, šta odigrao je samo 1.250 mečeva u karijeri otprilike… Ovo mu se vjerovatno desilo prvi put", rekao je u prijenosu komentator Sport Kluba Nebojša Višković.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Constanta Lestiennea i ne bi trebao imati problema.