SIGURNO OSTAJE U TENISU

Bliži se posljednji meč u karijeri jednog od najboljih tenisera svih vremena Rogera Federera, a u izjavi za medije Švicarac je rekao da će ostati u ovom sportu i nakon penzionisanja, na ovaj ili onaj način.

Federer je prvenstveno rekao da se neće udaljiti iz tenisa nakon što završi karijeru i da se tokom aktivnog igranja zaljubio u mnoge stvari.

Otkriva da je jedno vrijeme čak i razmišljao o komentarisanju tenisa, ali da će još razmisliti koji će biti naredni njegov potez.

"Mislim da se Björn Borg nije vratio na Wimbledon 25 godina poslije povlačenja. Na neki nečin, to je šteta za svakog teniskog zaljubljenika. Totalno je prihvatljivo - njegov život i njegovi razlozi, ali ja neću biti taj čovjek. Osjećam da mi je tenis dao mnogo, dugu sam tu i zaljubio sam se u mnoge stvari", rekao je Federer pa nastavio:

"Volim ponovo viđati ljude, zato sam i želio da stavim navijačima do znanja da će me vidjeti ponovo, ali u kojem kapacitetu, vidjet ćemo... Još moram malo razmisliti i dati sebi malo vremena, a prije nekoliko sedmica sam mislio kako bih mogao komentarisati tenis, što me nikada ranije nije interesovalo."

Kaže da mu je žao što nikada nije imao priliku igrati protiv Carlosa Alcaraza i da je ovaj mladi teniser dokaz da će se u ovom sportu i nakon njega, Nadala i Đokovića, pojaviti nove zvijezde.

"Žao mi je što nisam imao priliku igrati sa Alcarazom, uživao sam gledajući ga na US Openu. Rekao sam da će se nove zvijezde pojaviti, a on je jedna od njih. Jednom sam trenirao s njim na Wimbledonu dok je bio junior, dobro se pokazao", kaže Federer i dodaje:

"Drago mi je što sam u GOAT priči. Sve preko 15. Grand Slam titula je za mene bonus, a iskreno, ne trebaju mi svi rekordi da bih bio sretan."

Jedan od najvećih tenisera svih vremena (41) pretrpio je tri operacije koljena i posljednji meč je odigrao na Wimbledonu prošle godine. Činilo se da je povreda iza njega, ali neposredno pred nastup na Laver Cupu bolovi su se vratili, pa je sada njegov nastup na Laver Cup u Londonu pod znakom pitanja. Ipak, navodi se da bi ipak trebao skupiti snagu i unatoč svemu odigrati ono što je planirao.