PRVI REKET SVIJETA

Španski teniser Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz) osvojio je US Open i sa 19 godina postao najmlađi igrač koji je uspio da zasjedne na čelo ATP liste, a njemu ta uloga potpuno odgovara i zbog nje nema nikakav dodatni pritasak.

On je u izjavi za medije nakon Dejvis kup turnira u Valensiji poručio da se osjeća sjajno i da uživa u plodovima svog rada.

- Slušao sam izjavu Danila Medvedeva koji je rekao da je osjećao veliki pritisak kad je postao prvi igrač svijeta, ali kod mena to nije slučaj. Zaista se osjećam isto kao i ranije. Priznajem, možda je to zbog toga što sam odmah po izbijanju na čelo ATP lste igrao Dejvis kup, gdje je atmosfera mnogo drugačija, ali za mene je sve isto - rekao je mladi Španac.

Alkaraz je istakao da će se malo odmoriti, a onda je pred njim finiš sezone u kojem ima visoke ciljeve.

- Malo ću da se odmorim od tenisa, samo nekoliko dana i onda slijedi finiš sezone koji će biti baš zgusnut. Imam turnire koje želim da osvojim, ali moj glavni cilj je da trijumfujem na ATP finalu i da sa reprezentacijom Španije osvojim Dejvis kup, a lijepo bi bilo i da sezonu završim na pvom mestu rang liste - poručio je Alkaraz.