DVA PUTA JE

Engleski mediji objavili su zanimljivu priču o tome kako izgleda pijanstvo Rogera Federera, jednog od najboljih tenisera svih vremena koji je najavio da će uskoro i zvanično završiti karijeru i otići u penziju.

Federer je poznat po tome da se tokom čitave karijere ponašao kao pravi profesionalac i neko ko je u potpunosti posvećen tenisu, a iako generalno nije ljubitelj alkohola i zabava, engleski mediji objavili su priču kako je to izgledalo u rijetkim trenucima, tačnije dva puta.

Oba trenutka, kaže Federer, dobro pamti. Jedan mu se desio 2008. godine nakon što je osvojio US Open, a drugi 2017. godine, nakon što je osvojio Wimbledon.

"Inače pijem samo vodu. Ja sam pripadnik stare garde, nisam nikada bio na dijeti, mada sam volio proslaviti pobjedu čašom dobrog šampanjca. Nakon osvajanja US Opena 2008. godine, tri dana su mi bila potrebna da se oporavim. Turnir se završio u nedjelju naveče, a ja sam se oporavio tek u četvrtak", otkrio je Federer pa nastavio:

"Svega se sjećam. Lokal se trebao zatvoriti i onda smo mi naručili piće za unaprijed nekoliko sati. Kasno smo shvatili da smo naručili previše..."

Drugi mamurluk veže se za osvajanje Wimbledona 2017. godine i proslave koja je trajala do 5 sati ujutru. Istog dana na konferenciji za medije rekao je: "Da, zvoni mi u glavi".

"Ne znam šta sam radio sinoć, popio sam previše vrsta pića, pretpostavljam... Nakon ceremonije smo otišli u bar i tamo je bilo 30 do 40 prijatelja. Super smo se proveli, otišli smo u krevet u pet sati ujutru, a kasnije sam se probudio i jednostavno se nisam osjećao dobro. Zadnjih sat vremena ili dva, okej sam. Zadovoljan sam s tim", rekao je Federer tada pred novinarima.

Federer (41) posljednjih godina ima mnogo problema s povredama, što je rezultiralo izostankom s brojnih turnira. Iza njega je težak oporavak od četvrte povrede koljena, koja je i posljednja tokom karijere. Švicarac je odlučio da ne može više i najavio je kraj karijere.

Federer će igrati Laver Cup u Londonu i to će mu biti oproštajni turnir. Turnir se igra od 23. do 25. septembra kada će ljubitelji tenisa posljednji put uživati u čarolijama velikog heroja.