KRAJ VELIKOG RIVALSTVA

Srbijanski teniser Novak Đoković priredio je posebnu objavu nakon što je njegov veliki rival Roger Federer odlučio završiti veličanstvenu karijeru.

Rafael Nadal se ubrzo nakon Federerove odluke oglasio na društvenim mrežama i poručio da žali zbog odlaska Švicarca u penziju. No, Đokovićeve objave nije bilo neko vrijeme, a srbijanski teniser odlučio je sačekati jedan dan kako bi priredio vrlo lijepu poruku.

Ono što je zanimljivo, uz emotivnu poruku za Federera, Đoković je objavio nekoliko fotografija iz velikih finala u kojima je gubio od Švicarca poput one s US Opena 2007. godine. Na taj način još jednom je pokazao koliko cijeni Federera.

"Roger, teško je ugledati ovaj dan i riječima opisati sve ono što smo zajedno dijelili u ovom sportu. Više od decenije nevjerovatnih momenata i borbi kojih se sjećamo. Tvoja karijera je postavila nivo koji treba dostići za izvrsnost. Čast mi je poznavati te na terenu i van njega te u godinama koje dolaze. Znam da će novo poglavlje u životu sadržavati nevjerovatne stvari za tebe, Mirku, djecu i sve koje voliš te se Rogerovi navijači imaju čemu radovati", poručio je Đoković.

Srbijanski teniser je poželio najbolje stvari za Federera i njegovu porodicu u budućnosti.

"Od moje porodice želja za tvoju. Želimo vam što više sreće, zdravlja i prosperiteta u budućnosti. Radujem se proslavi svih tvojih uspjeha i tome što ću te vidjeti u Londonu", poručio je Đoković.

Inače, Roger Federer odigrat će posljednji turnir u karijeri naredne sedmice. U pitanju je Laver Cup koji je na rasporedu od 23. do 25. septembra u Londonu.