KO ĆE DO NASLOVA?

U noći iza nas vidjeli smo nekoliko fantastičnih duela na US Openu, ali i oproštaj najvećeg favorita za naslov Nicka Kyrgiosa.

Nakon ispadanja Rafaela Nadala i Daniila Medvedeva, Nick Kyrgios je bio veliki favorit za prvu Grand Slam titulu u karijeri. I taman kada se činilo da mu niko ne može stati na put, oprostio se već u četvrtfinalu.

U vrlo dramatičnom meču savladao ga je Rus Karen Hačanov rezultatom 3:2, po setovima 7:5, 4:6, 7:5, 6:7 i 6:4.

Bio je to vrlo dramatičan meč u kojem se Kyrgios dva puta vratio nakon što je imao set zaostatka. Očekivalo se da će rivala slomiti u petom setu nakon što je napravio povratak, ali je Rus slavio zahvaljujući breaku kojeg je napravio već u prvom gemu. Sačuvao ga je do kraja i prošao u polufinale gdje će igrati protiv Caspera Ruuda.

I Ruud je napravio iznenađenje pošto je oduvijek bio ljubitelj šljake i sjajan igrač na toj podlozi. Izbacio je još jednog favorita iz sjene Mattea Berrettinija rezultatom 3:0. Rezultat je po setovima glasio 6:1, 6:4 i 7:6.

U ženskom dijelu žrijeba ispala je miljenica domaće publike i 12. igračica svijeta Cori Gauff. Nju je rezultatom 2:0 izbacila Caroline Garcia iz Francuske (17. WTA), a po setovima je bilo 6:3 i 6:4.

Turnir je završen i za Australijanku Ajlu Tomljanović koju je zaustavila Ons Jabeur. Tunižanka je slavila rezultatom 6:4 i 7:6.

Ipak, Tomljanović, koja je 46. igračica svijeta, pamtit će US Open po velikom napretku u igri, ali i tome što je u penziju poslala najveću teniserku svih vremena Serenu Williams.