ŠPANSKI TENISER

Rafael Nadal ispao je u osmini finala US Opena. Bolji od Španjolca bio je Amerikanac Frances Tiafoe sa 6:4, 4:6, 6:4, 6:3 nakon tri i pol sata igre. Ovaj poraz ostavlja Nadala na 22 osvojene Grand Slam titule. Novak Đoković ima 21, a Roger Federer 20. Nadalu je američki Grand Slam bio prilika za dodatno odvajanje od najvećih rivala, koji nisu sudjelovali na turniru.

Nadal je na konferenciji za medije nakon meča rekao kako ne zna kada će se vratiti na teren.

“Moram se vratiti kući i popraviti stvari, život. Ne znam kad ću se vratiti. Pokušat ću se psihički spremiti. Vratit ću se kada osjetim da sam spreman”, izjavio je 36-godišnji Nadal.

“Naravno, nisam se idealno pripremio, ali u drugim je situacijama bilo bolje, čak i bez savršene pripreme, zar ne? Ne tražim izgovore, moram biti kritičan prema sebi. To je jedini način kako se možete poboljšati ili, koliko razumijem, to je jedini način kako možete pronaći rješenje”, nastavio je Španac.

“MOJA JE RAZINA PALA. MOŽDA ZBOG MENTALNIH PROBLEMA”
“Dobro sam trenirao prije tjedan dana. Ali, kada je počelo takmičenje, moja je razina pala, to je istina. Možda zbog mentalnih problema zbog svega što se dogodilo posljednjih mjeseci. Ne znam, možda, ali nema veze.”

“Na kraju se dogodilo to da sam došao u osminu finala US Opena i nastupio protiv igrača koji je bolji od mene. I zato imam avion za povratak kući. On je odigrao dobar meč, a ja loš. I to je to, zar ne? Nisam dovoljno dugo držao visoku razine igre, nisam bio brz, a on je vrlo rano udarao lopticu koju nisam uspijevao vratiti”, govorio je Nadal.

“Tenis je često sport u kojem je važno postaviti se. Ne uspiješ li, moraš biti vrlo, vrlo brz i jako mlad. A ja to više nisam, moji udarci moraju biti bolji. Svaka mu čast, bio je bolji od mene”, dodao je.

“IMAO SAM PRILIKE. NIŠTA NISAM USPIO NAPRAVITI”
Ako Carlos Alcaraz ili Casper Ruud dođu do finala US Opena, preuzet će prvo mjesto na ATP listi od Danila Medvedeva, koji je ispao s turnira. Ne uspiju li Alcaraz i Ruud, Nadal će biti prvi igrač svijeta prvi put nakon siječnja 2020. godine.

“Imao sam svoje prilike. Imao sam break, zatim 15:40 i 0:30 u prvom setu. Bilo je puno prilika u kojima sam, da sam uspio, mogao promijeniti situaciju. Pitanje je samopouzdanja. Važno je iskoristiti priliku i spasiti situaciju kad protivnik dobro igra. Ništa nisam uspio napraviti, ništa od tih stvari. A on jest. Bio je odličan, čestitam mu”, zaključio je Nadal, prenosi Index.