Odigrala zadnji meč

Jedna od najboljih teniserki svih vremena Amerikanka Serena Williams odigrala je zadnji meč u karijeri, u trećem kolu US Opena bolja od nje nakon više od tri sata igre sa 7-5, 6-7 (4), 6-1 bila je Australka Ajla Tomljanović.

Uprkos porazu 24.000 navijača na stadionu Arthur Ashe nakon više od tri sata igre ipak je kao pobjednicu slavilo 40-godišnju Williams, osvajačicu 23 grand slam turnira i šesterostruku pobjednicu US Opena.

Amerikanka tako ipak nije uspjela završiti put do 24. grand slam naslova kojim bi se izjednačila s rekordom svih vremena Australke Margaret Court, piše Hina.

Za Williams, koja će prvi put od svog debija na US Openu 1998. godine propustiti osminu finala US Opena, to je bio posljednji grand slam meč u karijeri. Ona je već sedmicama prije dolaska u New York najavila kraj karijere.

Nakon meča Williams, koja je svoj posljednji grand slam naslov osvojila 2017., rekla je da ne planira promijeniti svoju odluku o prekidu karijere, ali da se "nikad ne zna". Nakon poraza već se osvrnula na život nakon završetka karijere i "drugačiju Serenu".

- Bila je to zabavna priča. Najveće putovanje u mom životu. Zahvalna sam svima koji su rekli "naprijed, Serena". Sretna sam što sam ovdje - rekla je Williams i dodala:

- Sada sam spremna biti mama i istražiti šta je drugačija verzija Serene. Tehnički, još sam jako mlada pa bih htjela uživati u životu dok još mogu hodati.

Zahvalila je svima koji su bili uz nju toliko godina, doslovno desetljeća.

- Ipak, sve je započelo s mojim roditeljima, koji zaslužuju sve. Zahvalna sam na njima. Ovo su suze radosnice. Ne bih bila Serena da nije bilo Venus, stoga ti hvala, Venus. Ona je jedini razlog zašto Serena Williams postoji - rekla je.

Faktor/Hina