Covid protokol

Novak Đoković, najbolji srbijanski teniser, neće moći nastupiti na US Openu. Bar prema trenutnom stanju.

Zvaničnici četvrtog Grand Slam turnira sezone oglasili su se saopćenjem za javnost, te su objasnili sve vezano za COVID-protokol. Za Đokovića su stigle loše vijesti...

Zdravstveni i sigurnosni protokoli kojima se US Open vodi jasno naglašavaju da niko ne može da uđe u Sjedinjene Američke Države bez potvrde o vakcinaciji i teško da će se za sedam dana bilo šta promijeniti.

- U ovom trenutku svi koji imaju karte neće morati pokazati dokaz da su vakcinisani kako bi ušli na US Open. Ipak, ako putujete iz inostranstva kako biste bili na US Openu, morate biti vakcinisani prihvatljivom serijom vakcina za COVID da biste putovali u SAD (ovo se odnosi na one koji nisu građani SAD ili imigranti) - piše u saopćenju za javnost.

Na US Openu naglašavaju da će striktno poštovati mjere sigurnosti i savjete u vezi s covidom koje im preporučuju državne vlasti New Yorka. US Open počinje 29. augusta, a naslove u singlu brane Rus Danil Medvedev i Britanka Emma Raducanu.

Đoković je početkom godine protjeran iz Australije, s obzirom na to da nije vakcinisan. Prvobitno su mu tamošnje vlasti dozvolile nastup u Melbourneu, ali je potom protjeran iz ove zemlje.

Faktor