JASNA PRAVILA

Srbijanski teniser Novak Ðoković neće moći da igra na Mastersu u kanadskom Montrealu ako ne bude vakcinisan protiv koronavirusa.

Sajt "Tenis World Italia" podsjeća da je u posljednjih nekoliko sedmica došlo do porasta broja novozaraženih u Evropi i Sjevernoj Americi.

Kanadska vlada je zbog predstojećeg Mastersa u Montrealu najavila da će na aerodromima uvesti nasumične brze testove na koronavirus. Testirale bi se sve osobe koje avionima stignu na teritoriju Kanade. Oni koji budu pozitivni bit će poslati u izolaciju, koja će trajati 10 dana.

Kanadska vlada je upozorila tenisere da se testiraju prije ulaska u ovu zemlju kako bi izbjegli neprijatne situacije. Navodi se da neće biti izuzetaka za ulazak u Kanadu i SAD i da će samo vakcinisani strani državljani moći da uđu na teritoriju ove dve zemlje.

Sajt "Tenis World Italia" ističe da će biti prosto nemoguće da Ðoković igra na turnirima u SAD i Kanadi, pošto je više puta rekao da nema namjeru da se vakciniše.

Masters u Montrealu je na programu od 5. do 14. avgusta, a potom slijedi US open, koji će biti održan od 29. avgusta do 11. septembra.