PROMJENA ZA TENISERA

Srbijanski teniser Novak Đoković trebao bi u januaru igrati na Australian Openu budući da su sve veća vjerovanja da će njegova trogodišnja zabrana ulaska u tu zemlju biti poništena, piše Daily Mail.

Prvaku Wimbledona je, kako trenutno stvari stoje, zabranjen ulazak u Ameriku na US Open narednog mjeseca zbog zakona koji zabranjuju dolazak nevakcinisanih posjetitelja u ovu državu.

Međutim, čelnici australskog tenisa uvjereni su da će Novak moći nastaviti svoj lov na Grand Slamove već u Melbourneu.

Razlog je što se očekuje da će novi premijer Anthony Albanese zauzeti više razumijevanja za slučaj Đoković od svojih prethodnika. Inače, Albanese je veliki ljubitelj tenisa kojeg igra nekoliko puta sedmično.

Daily Mail tvrdi da Albanese ne želi da Australian Open ostane bez svog deveterostrukog pobjednika koji je u nedjelju ponovo potvrdio da je još uvijek na vrhuncu svojih moći.

Premijer ima blizak dijalog s organizacijom Tennis Australia, odnosno daleko bliži nego prethodna administracija, i namjeravat će poništiti trogodišnju zabranu ulaska nakon međunarodnog incidenta koji se dogodio ove godine.

Iz Tennis Australije su rekli da konačna odluka nije u njihovim rukama, ali se očekuje da će ishod biti da Đoković igra te da će na tom turniru pokušati izjednačiti rekord Rafaela Nadala od 22 Grand Slam naslova.