Wimbledon

Željela sam pokazati da smo tu zbog Kyrgiosa, željela sam ga ohrabriti. Željela sam mu dati podršku. Možda sam malo pretjerala... No, imala sam samo dobre namjere, rekla je za britanski Telegraph žena koja je morala 'na hlađenje' nakon što je Nick Kyrgios (27, ATP 45.) 'poludio' nakon što je izgubio gem, a imao je 40-0 kod 4-4 u trećem setu.

Podsjetimo, australski teniser izgubio je od Novaka Đokovića (35, ATP 7.) 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3) u finalu Wimbledona.

U svom je stilu prolazio kroz teške trenutke u meču. Pa tako i kroz onaj u kojem je prosuo ogromnu prednost i izgubio set.

"Nije li ovo veliki, važan meč? Pa nakon svakog gema ona mene iritira. Čini se pijana, popila je valjda 700 pića. Zaboga, učinite nešto. Dajte mi malo mira. Ona zaista ne bi trenala biti ovdje, priča sa mnom usred gema", govorio je Australac glavnom sudiji Renaudu Lichtensteinu.

I nakon uvjeravanja, sudija ju je izbacio s tribina. Tako je Anita Palus (32), inače pravnica u zdravstvu i Kyrgiosova navijačica, 15 minuta bila iza zatvorenih vrata na 'triježnjenju i hidratiziranju' pa su joj dozvolili povratak na mjesto.

"Nisam imala šešir pa je temperatura definitivno utjecala. Popila sam dva koktela, a ne 700. Zaista mi je žao", zaključila je Anita.