Uzbudljiva atmosfera vlada pred finale Wimbledona između Nicka Kyrgiosa i Novaka Đokovića, a dvojica tenisera dogovorila su izlazak nakon današnjeg spektakla u Londonu.

Nije tajna da su Kyrgios i Đoković bili dugo veliki neprijatelji. Ova dvojica tenisera često su imala zategnute odnose zbog toga što je Kyrgios kritikovao svaki potez Đokovića na terenu i van njega.

Međutim, u posljednjih sedam mjeseci sve se promijenilo. "Krivac" je Kyrgios koji je stao na stranu Đokovića tokom administrativne drame u Australiji i bio najglasniji u protestima da se srbijanskom teniseru dozvoli igranje na prvom Grand Slam turniru.

Dvojac će danas u finalu Wimbledona odlučiti da li Đokoviću u ruke ide 21. Grand Slam titula u karijeri ili Kyrgiosu prva. Uoči finala vidjeli smo sjajnu konverzaciju na društvenim mrežama koja potvrđuje da je dvojac danas u sjajnim odnosima.
  "Trebalo ti je pet godina da kažeš nešto lijepo o meni", rekao je u šaljivom kontekstu Đoković na što mu je Kyrgios odgovorio da ga je branio kad je bilo najpotrebnije.

Đoković je poručio da cijeni taj potez, a Australac se pitao da li su dvojica tenisera danas prijatelji.



"Ako me pozoveš na piće i večeru, prihvatit ću. Usput, pobjednik finala plaća sve", rekao je Đoković, dok je ushićeni Kyrgios najavio lud provod.

Inače, finale Wimbledona danas se igra od 15 sati. Zanimljivo, Đoković nikada u karijeri nije pobijedio Kyrgiosa, niti je osvojio set. U dva dosadašnja meča Australac ima dvije pobjede.