DISKUSIJA NA INTERNETU

Novak Đoković je jučer nakon velikog preokreta pobijedio Jannika Sinnera i plasirao se u polufinale Wimbledona, a jedan detalj s meča je izazvao lavinu komentara na internetu.

Kolumnista britanskog The Spectatora Damian Reilly je na Twitteru objavio snimak kako u jednoj od pauza Đoković uzima bijelu flašicu i nakon što je nekoliko puta pitao svog trenera da li da je koristi odmah ili kasnije, odlučuje konzumirati njen sadržaj.

Reilly je napisao kako bi volio znati šta se nalazi u tajanstvenoj flašici, te da je siguran da nije tečnost u pitanju, a nije dugo trebalo da dobije brojne komentare.

Tako su jedni tvrdili da se radi o lijeku za astmu salbutamolu, drugi da je uzeo gel za podizanje energije, a bilo je i onih šaljivih koji su tvrdili da je popio rakiju, uzeo "čarobni" napitak koji je Duško Dugouško da Michaelu Jordanu u "Space Jamu"...

Ipak, posebnu pažnju privukli su komentari u kojima se "tvrdi" da je u flašici bio zrak iz "piramida" u Visokom.

Podsjetimo, Đoković je gubio sa 5:7, 2:6, a potom je naredna tri seta riješio u svoju korist rezultatom 6:3, 6:2, 6:2 i zakazao polufinalni duel s Cameronom Norriejem.