IGRAT ĆE U ČETVRTFINALU

Australski teniser Nick Kyrgios se novom pobjedom na Wimbledonu nakon više od sedam godina ponovo našao među četvrtfinalistima na Grand Slam turniru, ali tradicionalno najviše pažnje privlači zbog svojih postupaka.

Naime, Kyrgios je na meč protiv Amerikanca Brandona Nakashime došao u crvenim patikama, kršeći tako pravilo na Wimbledonu koje propisuje da svaki dio odjeće i obuće mora biti većim dijelom bijele boje.

"Radim ono što želim. Volim nositi svoje patike. Nemam problem što ću morati razgovarati s vrhovnim sudijom. Već naredni put ću nositi potpuno bijele patike", rekao je Kyrgios na konferenciji za medije.

Australac je potom priznao da uživa u kontroverzi koja je konstanta u njegovoj karijeri.

"Ne smeta mi i volim to. Privlačim više pažnje. Kako se ono kaže? Svaka reklama je dobra reklama, zar ne?", odgovarao je Kyrgios.

Prisjetio se i iskustva na Wimbledonu prije tri godine.

"Menadžer me morao izvlačiti iz puba u četiri ujutro da bih išao igrati meč drugog kola protiv Nadala na centralnom terenu. Prošao sam puno toga", rekao je Kyrgios.

Podsjetimo, Australac će se za plasman u svoje prvo polufinale na Grand Slam turnirima sutra boriti protiv Čileanca Cristiana Garina.