OTKRIVEN RAZLOG RASPRAVE

Španski teniser Rafael Nadal prošao je u osminu finala Wimbledona pobjedom nad Italijanom Lorenzom Sonegom (3:0), ali je popularni Rafa dospio u centar pažnje zbog bespotrebne reakcije u trećem setu.

Sonego je tom prilikom napravio break i vratio se na 4:4, a onda ga je Nadal pozvao na mrežu i započeo raspravu. U početku se nije znalo o čemu se radi i šta je to Nadalu zasmetalo.

No, dvojica tenisera danas su otkrila da je razlog rasprave Nadalova reakcija na proslavu Sonega. Špancu je iz nekog razloga zasmetalo to što Sonego slavi napravljen break. O svemu su se oglasila dvojica tenisera.

"Iskreno želim poručiti da nisam mislio ništa loše. Ako ga je to iznerviralo, žao mi je. Želio sam mu to reći na lijep način i žalim zbog toga", rekao je Nadal nakon pobjede.

Sonegu je smetalo to što ga je Nadal pozvao na mrežu te ističe da mu je na taj način poremetio dobar ritam u trećem setu. Italijan smatra da je Nadal trebao pozvati sudiju.

"Ne treba igrač da zove svog protivnika na mrežu. Ovdje na Wimbledonu to ne možeš raditi. Trebao se obratiti sudiji i tako mi ne bi poremetio ritam", rekao je Sonego.

Zaista je nepoznato zašto je Nadalu zasmetala proslava Sonega znajući da i on sam mnogo žustrije slavi poene i osvajanje gemova od početka bogate karijere pa do danas, tako da su brojne kritike na društvenim mrežama prilično opravdane. Posebno ukoliko se uzme u obzir da je Nadal imao veliko vodstvo te da Italijan nije imao razloga za radovanje tokom cijelog meča, izuzev te reakcije.