Nezapamćen skandal

Francuska teniserka Alize Cornet otkrila je da je na Rolan Garosu bila epidemija korona virusa, ali da niko o tome nije govorio

Cornet je na konferenciji za medije šokirala novinare izjavom o korona virusu i njegovom uticaju na održavanje Vimbldona nakon povlačenja Italijana Matea Beretinija i Hrvata Marina Čilića.

"Na Rolan Garosu je bila prava korona epidemija među igračicama, ali niko nije pričao o tome", otkrila je francuska teniserka.

Cornet je otkrila i kako su se ponašale teniserke da se ne bi otkrilo da su zaražene.

"Svi su u svlačionicama imali koronu, ali nismo ništa rekli... Barbora Krejčikova se povukla kada je objavila da je zaražena, ali zapravo su svi u svlačionici bili bolesni u nekom trenutku. Svi smo imali simptome, grebanje u grlu, temperaturu... Igrali samo dalje kao da je sve normalno", kaže Cornet i dodaje:

"Sigurna sam da je bilo puno zaraženih, ali je prećutan dogovor bio da niko ne ide u medije s tim. Nismo imali namjeru da se testiram i tako dovedemo sebe u problem. Vidjela sam da su neke djevojke nosile masku, vjerovatno su znale da su zaražene, pa nisu željele da šire dalje".

Njena izjava podigla je veliku buru u javnosti, pa je Cornet nekoliko sati nakon konferencije za novinare bila prinuđena da se ponovo oglasi.

"Rekla sam da sam sumnjala na nekoliko slučajeva kovida tokom Rolan Garosa, a da nisam imala nikakve dokaze", pokušala je da se "izvadi" Cornet.