STROGA PRAVILA

Nakon što je Novak Đoković propustio prvi Grand Slam sezone, Australian Open, jer nije mogao ući u Australiju zbog toga što nije vakcinisan protiv koronavirusa, čini se da mu se takav scenarij sprema i na posljednjem Grand Slamu sezone. Naime, kako tvrdi New York Times, Đoković neće moći igrati na US Openu.

NY Times piše da se Đoković prema trenutnom zakonu vodi kao nevakcinisani stranac i kao takav ne može ući u Sjedinjene Američke Države. Postoji mogućnost da dobije medicinsko izuzeće, ali Teniski savez SAD-a nema namjeru od vlasti tražiti poseban tretman za Đokovića, tvrdi NY Times.

Istaknimo i da je US Open odlučio da će ruski i bjeloruski teniser i teniserke moći nastupiti na zadnjem Grand Slamu sezone, ali ne pod zastavama svojih država. Podsjetimo, na Wimbledonu oni nemaju pravo nastupa pa su ATP i WTA odlučili da se londonski Grand Slam ove godine ne igra za bodove.

Đoković je u svojoj karijeri tri puta osvojio US Open (2011., 2015. i 2018.), a prošle godine je u finalu izgubio od Danila Medvedeva i tako propustio šansu da osvoji sva četiri Grand Slama u 2021. godini.

Autor: Index.hr