ATP lista

Na drugom mjestu ATP liste je Alexander Zverev, što mu je najveći uspjeh u karijeri, a pobjednik Roland Garrosa Rafael Nadal ostao je na četvrtom mjestu.

Srpska teniska zvijezda Novak Đoković više nije najbolji igrač svijeta, a nakon 373 sedmice na vrhu ATP liste pretekao ga je Rus Danil Medvedev.

Đoković je izgubio 2.000 bodova nakon što nije uspio odbraniti naslov na Roland Garrosu i sada je treći igrač svijeta. Ispred njega je i njemački igrač Alexander Zverev, što mu je najveći uspjeh u karijeri.

Medvedev je već bio na vrhu svjetske teniske liste, ali je izgubio prvo mjesto 21. marta kada je odbio odbraniti pobjedu na turniru u Marseilleu i nakon što je ispao u trećem kolu na Masters turniru u Indian Wellsu.

I Nadal blizu Đokovića
Španjolski as Rafael Nadal, osvajač Roland Garrosa, koji za Đokovićem zaostaje samo 245 bodova, zadržao je četvrto mjesto na listi.

Do desetog mjesta rasporedili su se Casper Ruud (Norveška), Stefanos Tsitsipas (Grčka), Carlos Alcaraz (Španija), Andrej Rubljov (Rusija), Felix Auger-Aliassime (Kanada) i Matteo Berrettini (Italija).