PROSLAVILA 41. ROĐENDAN

Nekadašnja ruska teniserka Anna Kournikova 7. juna proslavila je svoj 41. rođendan, a i danas je krasi ljepota zbog koje važi za jednu od najljepših sportistkinja svih vremena.

Anna je svoj posljednji meč odigrala prije gotovo 20 godina, a karijeru je morala završiti zbog teške povrede leđa i neizdrživih bolova.

Nikada nije uspjela osvojiti niti jedan naslov na WTA turniru, a zahvaljujući atraktivnom izgledu ubrzo je postala jedna od najpoznatijih teniserki svijeta.
Najbolji plasman imala je 2000. godine kada je bila osma teniserka svijeta. U parovima je bila svjetski broj 1 osvojivši dva Australian Opena s Martinom Hingis.

Anna danas živi u Miamiju te je u dugogodišnjoj vezi s poznatim pjevačem Enriqueom Iglesisasom s kojim ima troje djece - blizance Lucy i Nicholasa (4) te kćerkicu Lucy (2).
Poznati par se upoznao 2001. godine kada je Španac angažovao Annu da mu gostuje u spotu pjesme "Escape", a prvi put su se u javnosti pojavili na dodjeli MTV-jevih muzičkih nagrada 2002. godine.

Kournikova se rijetko pojavljuje u javnosti budući da se posvetila majčinstvu i porodičnom životu.

Međutim, nije zanemarila svoju formu čime se voli i pohvaliti na društvenim mrežama, a mnogi je i danas smatraju seks simbolom jedne generacije.