3:0 U SETOVIMA

Španski teniser Rafael Nadal bez većih problema plasirao se u osminu finala Roland Garrosa pobjedom protiv 29. igrača svijeta - Nizozemca Botica Van De Zandschulpa, rezultatom 3:0 u setovima.

Nizozemac je dobro otvorio meč i već u prvom gemu napravio break i došao u vodstvo protiv španskog igrača, no Nadal je već u drugom gemu uzvratio i poravnao na 1:1. Odlučujući trenutak prvog seta desio se u šestom gemu kada Nadal pravi drugi break, dolazi u vodstvo od 4:2 i nakon toga sigurnom igrom na svoj servis dolazi u vodstvo od 1:0 u setovima.

Drugi set španski teniser je još lakše riješio u svoju korist. Prvi break je napravio u trećem gemu i došao u vodstvo od 2:1, a pitanje pobjednika drugog seta odlučeno je u petom gemu kada je Nadal napravio još jedan break i došao u vodstvo od 4:1, nakon čega je bez većih problema osvojio drugi set.

Da će Nadal bez problema doći do pobjede bilo je jasno već na početku trećeg seta kada je napravio dva breaka i došao u vodstvo od 4:0, a iako je Van De Zandschulp napravio jedan break i uspio se vratiti na 4:3, to je bio njegov maksimum i na kraju je Nadal došao do pobjede.

U osmini finala Nadal će igrati protiv bolje iz duela Auger-Aliassime (ATP: 9.) i Krajinovića (ATP: 55.).