POBIJEDIO BEDENEA

Srbijanski teniser Novak Đoković (ATP: 1.) plasirao se u osminu finala Roland Garrosa pobjedom protiv igrača iz Slovenije Aljaža Bedenea sigurnim rezultatom 3:0 u setovima, a do pobjede je došao za nešto manje od dva sata igre.

U prvom setu, koji je Đoković riješio u svoju korist za 36 minuta, prvi reket svijeta napravio je break u šestom gemu i došao u vodstvo od 4:2, nakon čega je sigurnom igrom na svoj servis odbranio prednost i poveo u setovima.

Đoković je u drugom setu zaigrao još bolje, odmah je na početku u trećem gemu napravio break i došao u vodstvo od 2:1, a potvrdu osvajanja drugog seta vidjeli smo u devetom gemu kada je napravio drugi break i rezultatom 6:3 došao u vodstvo od 2:0 u setovima.

I na kraju, u odlučujućem trećem setu Đoković je napravio break u četvrtom gemu i došao u vodstvo od 3:1, nakon čega je sigurnom igrom na svoj servis odbranio prednost i došao do pobjede.

Prvi teniser svijeta u osmini finala će igrati protiv Argentinca Diega Sebastiana Schwartzmana koji je sa 3:0 u setovima bio bolji od Dimitrova.