ZABRINJAVAJUĆE PONAŠANJE

Nekadašnja najbolja teniserka svijeta Victoria Azarenka u posljednje vrijeme zabrinjava javnost svjim ponašanjem, a sinoć je iznenada napustila meč bez valjanog objašnjenja.

Azarenka je igrala meč trećeg kola Mastersa u Miamiju protiv Linde Fruhvirtove.

Mlada 16-godišnja Čehinja je vodila sa 6:2, 2:0 i imala je dvije gem-lopte, a Azarenka se obratila svom treneru i gestikulirala mu kako ne može više igrati.

Nakon što je Fruhvirtova povela sa 3:0 u drugom setu, Azarenka je prišla sutkinji i rekla joj da predaje meč.

Sutkinja je po protokolu pozvala službenog fizioterapeuta koji treba potvrditi da teniserka ne može nastaviti igrati, no Azarenka nije željela čekati, te se pozdravila s protivnicom i sutkinjom i otišla u svlačionicu.

Mnogi osuđuju ovakav Azarenkin potez, ali ne i njena protivnica jer je svjesna da se Bjeloruskinja nalazi u veoma lošem psihičkom stanju.

"Nisam željela da se meč ovako završi, bila mi je čast igrati protiv Azarenke. Na kraju mi je pružila ruku i čestitala, nadam se da će biti dobro", poručila je Fruhvirtova.

Azarenka, koja je zaplakala na prethodnom Mastersu Indian Wellsu i javno poručila kako je čitava situacija s ratom u Ukrajini izuzetno pogodila, se oglasila i objasnila svoj postupak.

"Nisam ni trebala izaći na teren danas. Proteklih nekoliko sedmica su bile ekstremno stresne u mom životu. Zaigrala sam zbog publike, ali to je bila greška. Nadam se da ću se nakon pauze moći ponovo igrati tenis", poručila je Azarenka koja se izvinila navijačima na svom potezu i poželjela sreću mladoj Čehinji.