MASTERS 1000

Bez obzira na poraz, Rafael Nadal je ulaskom u finale osigurao treće mjesto na ATP listi, iza Novaka Đokovića, koji nije igrao ali se se vraća na čelno mjesto, te Rusa Danila Medvjedeva.

Američki tenisač Taylor Fritz šokirao je Rafaela Nadala u finalu ATP turnira Masters 1000 serije u Indian Wellsu, zaustavio njegov pobjednički niz od 20 mečeva u 2022. i slavljem 6:3 i 7:6 (5) u setovima stigao do drugog, ujedno i najvećeg trofeja u karijeri

Postao je i prvi američki pobjednik BNP Paribas Opena od trijumfa Andrea Agassija 2001. godine, javlja Hina.

Fritzu je to bilo šesto i daleko najveće finale u karijeri, a Nadal je igrao za svoj četvrti trofej u Indian Wellsu, 92. ATP naslov i 37. na turnirima Masters 1000 serije čime bi izjednačio rekord Novaka Đokovića.

I bodovi, i bogata novčana nagrada

Nadalu je Fritz nanio prvi poraz u 2022. te postao prvi tenisač koji je Španjolca pobijedio u jednom finalu još od Australian Opena 2019. godine, kad je Nadal izgubio meč za naslov od Đokovića, a potom nanizao 11 pobjeda u mečevima za trofej.

Naslov pobjednika Indian Wellsa Fritzu je donio 1.000 bodova, novčanu nagradu od 1.242.025 američkih dolara i napredak od sedam mjesta na pojedinačnoj ATP ljestvici, do 13. pozicije, što mu je najbolji renking u karijeri.

Nadal je ulaskom u finale preskočio Alexandera Zvereva i od ponedjeljka će biti na trećem mjestu, iza Novaka Đokovića, koji se vraća na čelno mjesto, te Rusa Danila Medvjedeva.