GODINE MU NIŠTA NE MOGU

Roger Federer nastavlja se oporavljati od zdravstvenih problema i nada se da će se ovog ljeta moći vratiti na teniske terene, izvještava Sportklub.

Federer je bio počasni gost današnje utrke Svjetskog kupa u superveleslalomu u Lenzerheideu, a Švicarac je odvojio je vremena za razgovor s natjecateljicama i fotografiranje.

“Vidi se da se opet mogu normalno kretati. Još imam problema s trčanjem, ali nadam se da ću u narednim mjesecima uspjeti pojačati pripreme i vratiti se na ljeto”, rekao je Švicarac za njemačku televiziju.
 
Sada 40-godišnji Federer želio bi se na bilo koji način vratiti na terene, ali dobro zna da ne može forsirati povratak, pa je pričuvni plan povratak barem prije kraja sezone.

Dugogodišnji svjetski broj jedan morao je prošle godine u kolovozu po treći put na operaciju desnog koljena. Posljednji put je igrao tenis prošle godine u Wimbledonu, gdje je prošao u četvrtfinale.

“Posljednjih nekoliko mjeseci bilo mi je jako teško. Dva mjeseca sam bio na štakama”, rekao je igrač koji je u karijeri osvojio 20 grand slam turnira.