DUPLI STANDARDI

Američka teniserka Serena Williams smatra da postoje dvostruki aršini kada je riječ o kažnjavanju igrača zbog postupaka na terenu, a posebno se osvrnula na nedavni incident koji je napravio njemački igrač Alexander Zverev.

Njemački teniser napravio je nezapamćen skandal na ATP turniru u meksičkom Acapulcu, nakon što je poslije meča dublova napao sudiju i pokušao ga udariti reketom, a za kaznu je diskvalifikovan s takmičenja.

Treći teniser svijeta je prišao stolici na kojoj je sjedio sudija prije nego što ju je počeo udarati svojim reketom. Zatim je sjeo, ali se ponovno približio sudiji i uz glasne psovke nastavio je udarati reketom u neposrednoj blizini njegovih nogu, dok se sudija izmicao.

ATP je nakon toga kaznio Zvereva oduzimanjem novčane nagrade i osvojenih bodova, a platit će i kaznu od 40.000 dolara. Ipak, odmah se vratio mečevima Davis kupa.

"Postoje dupli standardi. Da sam ja uradila isto, vjerovatno bih sada bila u zatvoru. Ne šalim se", rekao je Serena i dodala:

"Svako je drugačiji i svako je na neki svoj način, i na terenu i van terena, a ja sam stravstvena u onome što radim. Takva sam i volim to. Volim kakav utjecaj sam imala na ljude, sada i kroz kampanje u koje sam ulagala, a da nema strasti na terenu, ne bi bilo ni ove koje imam u poslu."