Švicarski teniser Roger Federer oglasio se nakon što je Rafael Nadal poslije pobjede nad Danilom Medvedevom u finalu Australian Opena stigao do svog 21. Grand Slama u karijeri i tako ga prestigao, baš kao i Novaka Đokovića.

Federer je putem svog Instagram storyja okačio sliku na kojoj se vidi kako Rafa slavi nakon velike pobjede uz podužu poruku upućenu španskom teniseru.

"Kakav meč! Mom prijatelju i velikom rivalu, Nadalu, velike čestitke na tome što je postao prvi koji je stigao do 21 osvojene Grand Slam titule. Prije samo nekoliko mjeseci šalili smo se kako smo i on i ja na štakama. Nevjerovatno. Nikada nemojte potcijeniti šampiona", stoji u prvom dijelu poruke.

Federer je potom istakao radnu etiku Španca te predanost i borbu.



"Tvoja izvanredna radna etika, predanost i borba su inspiracija meni i mnogima drugima širom svijeta. Ponosan sam što dijelim ovu eru s tobom i počastvovan što te guram naprijed da napreduješ još, kao što si ti radio sa mnom prethodnih 18 godina. Siguran sam da su ispred tebe brojni uspjesi, ali sada uživaj u ovom", poručio je Federer.

Podsjetimo, Nadal se današnjom titulom za jedan naslov odvojio od Rogera Federera i Novaka Đokovića s kojima je do danas bio surekorder s osvojenih 20 trofeja na najznačajnija četiri teniska turnira.