Stigla potvrda

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković u Dubaiju će odigrati svoj prvi meč u 2022. godini, saopćili su organizatori turnira.

Podsjetimo, Đoković je propustio nastup na Grand slam turniru Australian Open u Melbourneu, jer mu australske vlasti nisu dale vizu za ulazak u zemlju, nakon što teniser nije želio primiti vakcinu protiv koronavirusa. Iz istog razloga upitan je i njegov nastup na idućem Grand slamu - Roland Garrosu.

S obzirom da su brojni svjetski teniski turniri najavili da nevakcinisani igrači neće moći igrati, Đoković će imati velikih problema da odbrani bodove i zadrži poziciju prvog tenisera svijeta, ali i da dođe do novih naslova na velikim takmičenjima.

Međutim, neki turniri nemaju mjere ni pravila kada je u pitanju vakcinacija, a jedan od njih je i ATP Dubai koji je prvi reket svijeta osvajao pet puta.

- Zadovoljstvo nam je što možemo da poželimo dobrodošlicu velikom broju vrhunskih igrača u sezoni u kojoj slavimo 30. godišnjicu - rekao je Colm McLoughlin, izvršni direktor Dubai Duty Free kompanije, glavnog sponzora turnira.

Organizatori turnira su potvrdili dolazak najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića.

- Oduševljeni smo što se Novak vraća u Dubai 12. put i što će se boriti za svoju šestu titulu. Želimo mu mnogo sreće - stoji na zvaničnoj stranici turnira.


Turnir u Dubaiju pripada seriji 500, a počinje 21. fabruara.

Faktor