ČEKA SE ODLUKA

Švicarski proizvođač luksuznih satova Hublot najavio je da će definisati korake o sponzorstvu Novaka Đokovića nakon što se završi Australian Open.

Već neko vrijeme priča se o situaciji s Novakom Đokovićem i njegovim sponzorima. Naravno, ukoliko ne bude igrao na većim turnirima, automatski će mu glavni sponzori okretati leđa.

Srbijanski teniser je propustio Australian Open jer nije vakcinisan, a isto bi se moglo dogoditi i na ostalim velikim turnirima. Ukoliko do toga dođe, mogao bi ostati bez brojnih sportova.

Tim povodom oglasio se prvi čovjek kompanije Hublot Ricardo Guadalupe koji poručuje kako sponzor čvrsto stoji uz Đokovića, ali je i najavio sastanke i definisanje koraka nakon Australian Opena.

"Čekamo da vidimo njegove stavove i poziciju s obzirom na sve što je prošao. Princip vakcine je privatan i cijenimo ličnu slobodu izbora. Svako može za sebe da odluči i to je naša pozicija", rekao je Guadalupe.

Prvi čovjek Hublota je najavio definisanje stavova nakon Australian Opena koji završava 30. januara.

"Tada ćemo definisati svoju poziciju", rekao je Guadalupe i dodao da se čekaju i stavovi Đokovića o svemu.

Đokovićeva zarada od Hublota nikada nije potvrđena u javnosti. Međutim, zna se da je srbijanski teniser u 2021. godini zaradio nevjerovatnih 30 miliona dolara od sponzora što je u svom tekstu otkrio Forbes. Zna se i da je ova kompanija jedan od najjačih sponzora Đokovića tako da bi otkazivanje saradnje bio žestok udarac.