NEOČEKIVANA PODRŠKA

Australski teniser Nik Kirjos (Nick Kyrgios) jasno i glasno podržava Novaka Đokovića od samog početka drame s imigracijskim službama Australije. Kirjos se nikada ranije nije ustručavao oštro kritizirati Đokovića pa je njegova podrška srbijanskom teniseru u ovoj situacija mnogima došla kao iznenađenje.

U podcastu “No boundaries” kritizirao je australskog ministra za imigracije Aleksa Houka (Alex Hawke) rekavši: “Taj ministar kaže da je Đoković prijetnja našim granicama. Ja kažem da nije. Tretiramo ga kao da je oružje za masovno uništenje. Došao je igrati tenis, razumijem da ga napadaju jer se nije vakcinisao, ali on ima dokumentaciju koja mu dopušta da igra.”

Dodao je i da Đoković nije ništa napravio nego samo želi igrati tenis. Kirjos smatra i da je važno za sport da Novak izađe na plavi teren u Melburnu.

- Želim da je**** osvoji Australian Open i da onda šetam u majici na kojoj piše “Idemo” i s maskom Novaka Đokovića. To bi bilo sjajno - kazao je Kirjos.

Također, Kirjos je potvrdio da mu je Đoković poslao poruku u kojoj se zahvaljuje na podršci.

- Novak mi je lično poslao poruku na Instagramu. Zahvalio mi se što sam stao na njegovu stranu. Ni on sam nije očekivao da ću se ja oglasiti po tom pitanju. Đoković samo želi da igra tenis, vjerujem da mu je sada jako teško. Mislim da treba još veći broj tenisera da stane na njegovu stranu - rekao je Kirjos.