Drama se nastavlja

Novak Đoković uvršten je jutros u ždrijeb Australian Opena, međutim još uvijek nema garancije i da će zaigrati na prvom Grand Slam turniru sezone.

I dalje se čeka odluka ministra imigracija Alexa Hawkea o mogućem ukidanju vize za prvog reketa svijeta. Australci su pokrenuli istragu oko niza pogrešaka i nelogičnosti vezanih uz Đokovićeve testove na koronavirus, a istraga oko njegovog slučaja pokrenuta je i u Španiji.

Đokovića istražuje španska policija zbog boravka u Marbelli. Srbijanski teniser je pri ulasku u Australiju naveo da u protekle dvije sedmice nije putovao nigdje, međutim zna se da je 31. decembra stigao u Marbellu.

Trenutno je na snazi pravilo da u Španiju mogu da uđu samo vakcinisani državljani Srbije, a kako to nije slučaj sa Novakom, Španci žele da istraže kako je Dokoviću dozvoljeno da uđe u zemlju. Također, postoji opcija prelaska granice i sa izuzećem i sada je pitanje da li je Đoković imao te papire kod sebe.

Prema saznanjima španskih medija, Novak navodno nije imao nikakvu potvrdu niti dozvolu od španske ambasade u Srbiji, kao ni bilo kog organa Španije koji bi mogao da mu dozvoli ulazak.

Faktor