Australci proširili istragu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je danas trebao saznati odluku o deportaciji, međutim ona će biti pomjerena za narednih nekoliko dana.

Ministar za imigraciona pitanja Alex Hawke je trebao donijeti konačnu odluku o slučaju Đoković, a koja ima zakonsku snagu rušenja ranije sudske presude.

Međutim, advokatski tim srbijanskog tenisera predao je nove informacije i dokaze, te će se slučaj dodatno odužiti, objavili su iz australskog ministarstva.

- Nedavno su advokati gospodina Đokovića predali dodatnu dokumentaciju koja bi mogla biti važna zbog mogućeg otkazivanja njegove vize. Naravno, to će utjecati na vremenski okvir donošenja odluke - poručili su iz ureda ministra za imigracije.

Ministar Hawke je jedini čovjek odgovoran za konačnu odluku o Đokoviću, bez obzira na to kakvo odluku donese sud. Ostala ministarstva australske vlade neće se miješati u situaciju.

- Nisam razgovarala s Alexom na ovu temu niti namjeravam. Nećemo se miješati, nego ćemo podržati njegovu odluku - dodala je ministrica unutrašnjih poslova Karen Andrews.

Prvi reket svijeta je danas izdao saopćenje kojem je objasnio situaciju u vezi s pozitivnim testom na koronavirus iz decembra, te je odlučio da više ne ostavlja komentare na tu temu.

- Iako sam osjetio da je važno da pojasnim pogrešne informacije, neću iznositi nikakve daljnje komentare iz poštovanja prema Vladi Australije i njenim vlastima i trenutnom procesu - poručio je Đoković.

Faktor