Drama u Melbourneu se nastavlja

Nakon što mu je ukinuta odluka o vizi na sudu u Melbourneu, Novak Đoković ponovo je uhapšen, prenosi srbijanski mediji.

Ovu informaciju je na Twitteru objavila novinarka Ksenija Pavlović McAteer pozivajući se na informacije koje joj je dao Novakov otac, Srđan Đoković.

Prema australijskom zakonu, kao što smo već pisali, postoji šansa da Novaku viza bude ponovo oduzeta, ako to odluči ministar Alex Hawke.

Postoji mogućnost da ministar za Emigracije Alex Hawke iskoristi moć koju posjeduje i lično naredi poništavanje vize.

Cristopher Tran, tužilac u osvom slučaju, istakao je da će ministar razmisliti o tom potezu, ali nije precizno naveo po kom osnovu bi to učinio.

Podsjetimo, Novak Đoković je jedan od rijetkih sportista koji se nije vakcinisao protiv COVID-19 i tako nije stekao uvjet za ulazak u Australiju gdje ovog mjeseca održava prvi Grand Slam sezone.

Imigracioni ministar Alex Hawke ima diskreciono pravo da Novaku još jednom poništi vizu.

Ukoliko se to dogodi, Novak bi morao da napusti Australiju u narenih nekoliko sati.

Prema nezvaničnim informacijama, da li će se to dogoditi, saznat ćemo do 11, najkasnije 11.15 sati po srednjeevropskom vremenu.

Brat Novaka Đokovića, Đorđe, oglasio se o cijeloj tematici za TV Prva.

"Besane noći za cijelu porodicu. Novak je pokazao koliko je ustrajan i koliko vjeruje u svoje ideale. S druge strane u Australiji imamo sistem koji je donio odluku u korist sa svim činjenicama, a sada dobivamo informacije da je Ministar unutrašnjih poslova iznad suda. Definitivno je sve ovo politika, a posljednja je informacija da ga hoće zatvoriti. Novak je trenutno sa advokatima u prostorijama gdje je bilo suđenje i razmišlja o opcijama. Ovo je bio veliki poraz za australske vlasti koje sve ovo teško podnose", rekao je Đorđe Đoković.