Komšijski duel

Hrvatska muška teniska reprezentacija danas u Madridu sa početkom od 16 sati igra protiv Srbije u polufinalu Davis Cupa.

Teniseri Srbije se nalaze u boljoj poziciji u borbi za finale jer su favoriti u dva od tri današnja meča. Novak Đoković je veliki favorit protiv Marina Čilića, protiv kojeg ima 17 pobjeda u 19 mečeva, a drugi srpski teniser Kecmanović kao 69. na svijetu uživa puno bolji status od Borne Goje i Nine Serdarušića.

U slučaju da danas dođe do podjele pobjeda u singlovima, Hrvatska s Nikolom Mektićem i Matom Pavićem postaje favorit u parovima.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković u najavi meča je rekao da postoji poštanje među protivnicima.

- Rivalstvo je veliko, mi smo komšije. Uvijek je to neki dodatni pritisak, motiv, obje zemlje žele pobjedu. Bez obzira šta se dogodi na terenu, ono što je najvažnije jest da postoji poštovanje i prijateljstvo na terenu i izvan njega - riječi su Đokovića.

Svoje mišljenje dao je i hrvatski teniser Marin Čilić.

- Ponosni smo što smo ušli u polufinale i očekuje nas zasigurno teška borba sa Srbijom. Oni su izuzetno kvalitetan tim koji uz Novaka ima još tri, četiri sjajna igrača koji su uvijek neugodni tako da nas čeka teška borba, ali dat ćemo sve od sebe i vjerujemo u pozitivan ishod u tom duelu - rekao je u najavi velikog spektakla najbolji hrvatski teniser.

U drugom polufinalu se sastaju Rusija i Njemačka.

Faktor