Problem za Đokovića?

Svi teniseri i teniserski, te ostali učesnici Otvorenog prvenstva Australije, koje će biti održano u januaru sljedeće godine u Melbourneu, morat će biti vakcinisani protiv koronavirusa.

To je izjavio direktor uvodnog Grand slam teniskog turnira sezone Craig Tiley.

Ovo bi moglo značiti da na ovom turniru neće igrati Novak Đoković, s obzirom na to da prvi igrač svijeta ne želi otkriti da li je vakcinisan.

Đoković je u Melbourneu pobijedio devet puta, a početkom naredne godine pokušat će doći do rekordnog 21. Grand slam naslova.

- Svi, koji budu na Australian Openu, navijači, osoblje i igrači, morat će biti vakcinisani. Bilo je spekulacija oko Novakovog statusa. Javno je govorio da je to njegova lična stvar. Rado bismo ga vidjeli ponovo ovdje. Ali, on također zna da bi trebao biti vakcinisan da može zaigrati - izjavio je Tiley.

Dodao je da će Amerikanka Serena Williams i braniteljica naslova Japanka Naomi Osaka nastupiti na Melbourneu, kao i Španac Rafael Nadal, koji će također pokušati da osvoji 21. Grand slam naslov. Švicarac Roger Federer neće igrati zbog povrede koljena.

Fena