NAKON VELIKOG PODVIGA

Srbijanski teniser Novak Đoković jučer je ispisao historiju nakon što je osigurao prvo mjesto na ATP listi na kraju godine sedmi put u karijeri, a nakon toga se oglasio emotivnom porukom na Instagramu.

Đoković je nakon velike borbe savladao Huberta Hurkacza u polufinalu Masters 1000 turnira u Parizu i tako izborio veliko finale koje je na rasporedu danas.

Tu ga čeka Rus Danil Medvedev, a bez obzira na rezultat, Đoković je osigurao prvo mjesto na rang-listi na kraju godine, što mu je sedmi put u karijeri. Prestigao je svog uzora Petea Samprasa.

Nakon novog velikog podviga, Đoković je objavio poruku putem Instagram naloga, a pozirao je u majici s likom slavnog izumitelja Nikole Tesle.

"Velika je čast i zadovoljstvo prestići Samprasa, uzora iz dejtinjstva, i završiti godinu kao broj 1 na svijetu sedmi put u karijeri. Zahvalan sam i blagoslovljen što sam u ovako privilegovanoj poziciji. Teško je u potpunosti osjetiti veličinu historijskih uspjeha dok sam još uvijek aktivan u profesionalnom tenisu. Ovom dostignuću, kao i svim ostalim, su doprinijeli najbliži ljudi u mom životu i karijeri koji su nesebično davali bezrezervnu podršku", rekao je Đoković i zahvalio se Bogu.
Đoković finale Mastersa u Parizu igra od 15 sati protiv Medvedeva koji je u drugom meču polufinala bio bolji od Alexandera Zvereva u dva seta. Bit će to idealna prilika za srbijanskog tenisera da se osveti Rusu za bolan poraz u finalu US Opena.