Prvi reket svijeta

Novak Đoković se sprema za učešće na turniru Masters serije u Parizu.

Prvom teniseru svijeta to je prvo takmičenje još od finala US Opena u Nwe Yorku u kojem je poražen od Danila Medvedeva. Očekivano jedna od glavnih tema pred start takmičenja u glavnom gradu Francuske je bilo pitanje da li će Novak učestvovati na AO naredne godine.

Kao što je poznato premijer države Victorije u kojoj se nalazi Melbourne, kao i australijski ministri su najavili da će moći da učestvuju samo vakcinisani igrači i da oni koji nisu primili dvije doze neće moći ni da uđu u zemlju.

Nešto kasnije je procurilo pismo koje su čelnici australijske federacije uputili WTA u kojem se kaže da će nevakcinisani igrači moći da igraju, ali prije toga moraju da budu u strogom dvosedmičnom karantinu, plus će biti svakodnevno testirani.

Informacije su i dalje oprečne, a Đoković se tim povodom oglasio u Parizu.

„Čekam zvanično saopštenje Teniske federacije Australije. Ovo ne važi samo za mene, već za veću grupu igrača. Očigledno je da su u Australiji pravila drugačija nego u ostalim dijelovima svijeta. Poslije toga ću odlučiti da li idem u Melbourne ili ne. Do tada se više neću oglašavati ovim povodom“, istakao je Đoković, koji nije objelodanio da li je vakcinisan ili ne.

Novak je do sada turniru u Melborneu osvajao devet puta i apsolutni je rekorder po broju trofeja na prvom Grand Slamu u sezoni.

Autor: Sport Klub