OBJASNIO ODLUKU

Španski teniser Rafael Nadal zvanično je otkazao igranje na US Openu uz poruku da je za njega sezona u 2021. godini završena.

Nadal je objavio da je došao trenutak u kojem se treba u potpunosti posvetiti oporavku, a otkrio je da nema problem s nekom novom povredom već s povredom stopala koja ga prati još od 2005. godine.

Kaže kako će uraditi sve kako bi još nekoliko godina mogao igrati tenis na vrhunskom nivou.

"Pozdrav svima, htio sam vas obavijestiti da nažalost moram završiti sezonu 2021. i iskreno, trpim povredu stopala puno više nego što bih trebao i potrebno mi je vrijeme za oporavak. Poslije razgovora s timom i porodicom, donio sam odluku da se u potpunosti posvetim oporavku, a ove godine sam propustio mnoge turnire koji mi znače kao što su Wimbledon i Olimpijske igre...

Došao sam do zaključka da mi je potrebno vrijeme da se oporavim i promijenim niz stvari kako bi razumio o kakvoj povredi je riječ jer to nije nova povreda već ona s kojom se borim od 2005. godine. Mnogo toga nije išlo kako treba do sada, pa je došao trenutak da se donesu određene odluke. Morat ću da se podvrgnem nešto drugačijem tretmanu kako bih pronašao rješenje i omogućio sebi da nastavim karijeru još nekoliko godina", rekao je Nadal.

Podsjetimo, nastup na US Openu već su otkazali Roger Federer i Dominic Thiem koji u New Yorku neće braniti titulu osvojenu prošle godine.