Namještanja

Njemački list Die Welt objavio je priču u kojoj navdi da su dva meča na ovogodišnjem Wimbledonu bila namještena.

Die Welt tvrdi da je u jednom slučaju riječ o susretu prvog kola turnira parova, a drugi namješten meč je iz pojedinačne muške konkurencije.

U njemu je igrao jedan njemački teniser, koji nije imenovan. Da su mečevi namješteni, sugerisali su sistemi koji prate uplate u kladionicama uživo, a ta dva meča upalila su sve moguće alarme.

U spomenutom meču parova jedan par dobio je prvi set, nakon čega je osjetno porastao koeficijent na njihove protivnike. U tom trenutku uplaćeni su golemi iznosi da će par koji je dobio prvi set izgubiti meč, što se na kraju i dogodilo. U jako kratkom vremenu uplaćeno je mnogo novca, što je bio dovoljno jak argument za pokretanje istrage, prenosi Index.hr.

U drugom spornom meču crvene lampice uaplile su se na kraju drugog seta. U tom trenutku u nekoliko navrata uplaćeni su peterocifreni iznosi na tačan rezultat trećeg seta, što se također dogodilo. Osim toga, veći iznosi uplaćeni su na ukupan broj osvojenih servis gemova. I te opklade ispostavile su se kao dobitne.

Protiv svih učesnika sumnjivih mečeva pokrenuta je istraga. Njemački teniski savez nije želio ni potvrdi ni demantovati da je njemački igrač bio upleten u sumnjiv ishod meča.

Index.hr