DEBAKL NA WIMBLEDONU

Roger Federer doživio je jedan od najbolnijih poraza u karijeri. Poljak Hubert Hurkacz pobijedio ga je u četvrtfinalu Wimbledona sa 6:3, 7:6, 6:0.

Federeru se poraz u tri seta na Wimbledonu nije dogodio 19 godina, i to još od Marija Ančića. Hrvatski teniser je tada pobijedio Federera 6:3, 7:6 (7:2), 6:3, prenosi Index.

Nakon poraza od Hurkacza novinari su Federera pitali je li ovo kraj njegove karijere.

“Ne idem još u penziju… Stvarno ne znam. Moram se regrupirati i dobro razmisliti o svemu. Moj cilj je oduvijek bio da igram Wimbledon i pokušam osvojiti još jednu titulu. Ove godine sam uspio doći i zbog toga sam vrlo sretan. Prošle godine smo imali pandemiju koronavirusa i Wimbledona nije bilo. Moram odmoriti nekoliko dana i odlučit ću hoću li igrati na Olimpijskim igrama”, rekao je osvajač 20 Grand Slam naslova.

“Kada ste u procesu u kojem sam ja, morate ići polako, ne možete iz koraka preskočiti planinu. Wimbledon je bio prvi korak. Sada je sve gotovo i moram sjesti, razmisliti i odmoriti. Moram vidjeti kako moje tijelo reagira, u kakvom je stanju um i kako su mi koljena. Vidjeli smo u Halleu protiv Felixa i danas protiv Hurkacza da se mučim s vremena na vrijeme. Moram odvojiti malo vremena i donijeti prave odluke. Cilj je da igram”, rekao je 40-godišnji Federer.