Teniser potvrdio

Španski teniser Rafael Nadal saopćio je da neće nastupiti na predstojećem Grand Slam turniru u Wimbledonu, kao ni na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Nije to bila laka odluka. Međutim, nakon odmora i razgovora sa mojim timom sam shvatio da je to ispravna odluka. Cilj mi je nastaviti karijeru boreći se na najvišem nivou i čineći stvari koje me usrećuju - napisao je Nadal na Twitteru.

Ističući kako je fokusiran na srednjoročne i dugoročne planove, trenutno treći reket svijeta je kazao da nije lako za svega dvije sedmice pauze odmoriti tijelo od napora na teškom sporom terenu Roland Garrosa i spremiti se za Wimbledon, javlja Anadolu Agency (AA).

- Moram izbjegavati preopterećivanje tijela u ovom periodu kako bi nastavio nastupati na turnirima najvišeg ranga - poručio je 35-godišnji Nadal.

Nadal je u bogatoj karijeri osvojio 20 titula na Grand Slam turnirima, a na Olimpijadi u Pekingu 2008. godine okitio se zlatnom medaljomu u pojedinačnoj konkurenciji, dok je 2016. na Olimpijadi u Riu osvojio zlato u konkurenciji parova.

Treći Grand Slam turnir sezone Wimbledon održat će se od 28. juna do 11. jula, a Olimpijada u Tokiju počinje 23. jula i traje do 8. augusta.

Anadolija