ČETIRI SATA TENISA

Dominic Thiem ispisao je nove stranice historije u svojoj teniskoj karijeri. Austrijanac je ovogodišnji osvajač US Opena nakon što je poslije preokreta i nešto više od četiri sata igre uspio savladati Alexandera Zvereva sa 3:2 u setovima (1:6, 4:6, 6:4, 6:3, 7:6).

Nijemac je sjajno otvorio finalni meč i poveo sa 2:0. Potom je u trećem napravio break i činilo se da je završio posao... Međutim, Thiem se nije predavao i uslijedio je spektakularni preokret.

U trećem setu Austrijanac je slavio sa 6:4, a identičan rezultat bio je i u četvrtom setu.

U odlučujućem, petom setu, svjedočili smo novoj drami. Na startu su obojica tenisera napravili break, a kada je Zverev poveo sa 5:3, mnogi su pomislili da se Thiem ne može vratiti.

Ipak, Austrijanac je napravio dva breaka, osvojio je i svoj servis, te je poveo sa 6:5 i servirao za meč. Zverev se spasio, ušlo se u tie-break u kojem je bolji bio Thiem i slavio je sa 8:6 za konačni trijumf.

Thiem je postao prvi igrač na US Openu koji je uspio pobijediti nakon što je u finalu imao dva seta zaostatka. Također, postao je 55. Grand slam prvak, a 150. svih vremena i prvi koji je rođen poslije 1990. godine.