Izbacile domaće takmičarke

Obje izbacile domaće takmičarke, Bjeloruskinja Serenu Williams, a Japanka Jennifer Brady.

Bjeloruskinja Viktorija Azarenka i Japanka Naomi Osaka finalistice su teniskog turnira u New Yorku US Open i to nakon što je Azarenka u polufinalu eliminirala Amerikanku Serenu Williams u tri seta s 1:6, 6:3 i 6:3, a Osaka drugu američku predstavnicu Jennifer Brady sa 7:6 (1), 3:6 i 6:3.
Azarenki su za pobjedu nad Williams bila potrebna nešto manje od dva sata.
"Zaista sam zahvalna“, rekla je 31-godišnja Azarenka, koja je Williams pobijedila prvi put u karijeri na grand slam turniru.
"Nadam se da je današnji tenis nadahnuo sve majke da slijede svoje snove“, dodala je Azarenka koja je u 23 međusobna ogleda protiv Williams do sada upisala tek pet pobjeda.
U finalu US Opena Bjeloruskinja je gubila od sada 38-godišnje Williams 2012. i 2013., zadnje finale na nekom grand slam tirniru igrala je prije sedam godina, a ove godine nije postavljena za nositeljicu.

Nade za treći Grand slam

U finalu Azarenku čeka dvoboj s Naomi Osaka koja je osvojila turnir u New Yorku 2018. godine. Obje se nadaju trećem grand slam naslovu u karijeri.
Osaka je osim US Opena 2018. osvojila i Australian Open prošle godine, a Azarenka je slavila u Australiji 2012. i 2013. godine.
Osaka, trenutno deveta na WTA ljestvici, također nije imala lagan posao protiv Amerikanke Jennifer Brady (WTA-41.). Do pobjede je došla nakon dva sata i 11 minuta igre. 
"Htjela sam izaći iz tog razdoblja karantina pozitivna, bez obzira hoću li izgubiti ili pobijedili, ali znajući da sam dala sto posto od sebe“, kazala je 22-godišnja Japanka.