RIJEČI HVALE

Bivši pobjednik Wimbledona bio je uzbuđen na prvom treningu s Novakom

Goran Ivanišević na Wimbledonu se pridružio trenerskom timu Novaka Đokovića.

“Kada te zove Novak Đoković, to je kao da te zove Real Madrid. Teško je reći ne. Nažalost, nisam uspio odgoditi sve dogovore koje sam imao od ranije pa ću ostati uz njega u Wimbledonu samo jednu sedmicu. Ali nema veze, on je profesionalac. Bit će mi teško otići, ali nadam se da neće stati na ovome, da će ta saradnja biti nastavljena. Odlučit ćemo, popričati. Ali ma šta na kraju bilo, ova sedmica će mi uvijek ostati posebna”, rekao je Ivanišević.

Bivši pobjednik Wimbledona bio je uzbuđen na prvom treningu s Novakom.

“Velika stvar za mene je bio i taj nedjeljni prvi trening. Napokon sam nakon godinu dana uživao biti na teniskom terenu. To je jedan nivo koji funkcioniše nevjerovatno, od komunikacije nadalje, sve je impresivno.”

Đoković je uvjerljivom pobjedom krenuo u odbranu titule na Wimbledonu. Njemački teniser Philipp Kohlschreiber nije imao šanse na startu turnira i srpski teniser uvjerljivo je slavio 3:0, po setovima 6:3, 7:5, 6:3.

Nakon tog meča oglasio se Mats Wilander, legendarni švedski teniser koji smatra da je Ivanišević samim dolaskom u stručni stožer pomogao Đokoviću.

“Teško je reći je li Goran Ivanišević imao uticaj na Novakovu taktiku, ali mislim da je emotivno napravio veliku razliku. Mislim da ste mogli vidjeti da je u drugom setu tamo bila još jedna osoba za koju je igrao, borio se… Tamo je bila još jedna osoba s kojom može razgovarati o tenisu u svlačionici. Naravno, taj neko je osvajač Wimbledona.”