DOMINIRAO SVIH 12 RUNDI

Meksički bokser Saul Canelo Alvarez (33) sinoć je pred 50.000 svojih navijača u rodnoj Guadalajari pobijedio Britanca Johna Rydera i odbranio sve pojaseve svjetskog prvaka u supersrednjoj kategoriji.

Meksikanac je na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudija nakon 12 odrađenih rundi, pa je tako popravio svoj profesionalni učinak na 59 pobjeda i samo dva poraza, uz dvije borbe koje nisu imale pobjednika.

Što se tiče same borbe, a i što odluka sudija govori, Alvarez je u potpunosti dominirao, a posebno se istakao u trećoj rundi kada je razbio nos svom protivniku. U petoj rundi ga je prvi put rušio i na kraju je sasvim zasluženo došao do pobjede.

Inače, ovo mu je prvi put nakon 2011. godine da se borio u svom Meksiku, a tamošnji mediji pišu da je atmosfera na stadionu bila veličanstvena, što se i može vidjeti u priloženim snimcima.

Sinoćnjom pobjedom, Meksikanac je odbranio WBA, WBC, IBF, WBO i The Ring titule prvaka, a navodi se da bi u budućnosti opet mogao izazvati Rusa Dmitrija Bivola, koji mu je prije godinu dana nanio jedan od dva poraza u karijeri. Ipak, to je bila borba za WBA-ov pojas u poluteškoj kategoriji.